За нас

Нашата семейна мандра е създадена през далечната 1992година, от Енчо и Марийка Костови. Едно амбициозно семейство, което е посветило живота си да съхрани истинския вкус на българското бяло саламурено сирене.

Енчо Костов е бил в занаята от 1958 година. Завършил е единственото в България практическо млекарско училище в град Пирдоп, а впоследствие завършва средно специално образование по технология на млечните продукти в гр. Плевен.   

Практикувал и работил в мандри, където усвоил уменията на най-добрите Калоферски майстори сиренари и е считан за наследник на прочутата Калоферска школа. 

Малко след 50-те си години, с Марийка решават, че е време да стартират собствено производство на бяло саламурено сирене, като вграждат намерението „Каквото и да става, ще правим  традиционно българско сирене“. 

В годините на прехода, животът не е бил никак лесен, но усърдната работа, сърдечната доброта и честността им донасят успех и просперитет. 

Марийка разказва „Вечер се отказвахме, сутрин ставахме и продължавахме“.

Дните минавали, хората говорели.... и от дума на дума, нашето сирене започнало да се прочува все повече. А името на Енчо Костов се споменавало все по-често, като „един от най- добрите майстори на българско сирене“. Така с годините, името му се е превърнало в легенда.

Той казваше „Хубавото сирене се прави от хубаво мляко“. По тази причина сме изключително взискателни към млякото с което работим. 

Разбира се технологията е ключов фактор при нас. Сиренето се произвежда по класическа традиционна технология от фермерско мляко, без отнемане или добавяне на каквото и да било в млякото, след което зрее в камери не по-малко от 2 месеца.

Сирене „Съединение“ е висококачествен традиционен продукт, с богат и балансиран вкус и плътна консистенция. Постигаме го чрез 100% истинско, пълномаслено мляко, отлична хигиена и спазване на технология, доказала се в дългогодишния ни опит.